ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ I

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ6021
Μονάδες ECTS
5
Εξάμηνο
Εξάμηνο ΣΤ
Κατηγορία μαθήματος
Διδάσκων καθηγητής

Σοφία Αγριοπούλου

Περιγραφή μαθήματος

Οι βασικές ενότητες του μαθήματος περιλαμβάνουν:

  • Γενική θεώρηση της μετασυλλεκτικής βιολογίας και τεχνολογίας των οπωροκηπευτικών προϊόντων 

  • Κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας

  • Ποιότητα οπωροκηπευτικών

  • Χειρισμοί μετά τη συγκομιδή-προετοιμασία για την αγορά-διαλογή-συσκευασία

  • Το αιθυλένιο και ο ρόλος του στη μετασυλλεκτική φυσιολογία

  • Διαπνοή, απώλειες βάρους και ο παράγοντας της υγρασίας

  • Ψύξη των οπωροκηπευτικών 

  • Συντήρηση των οπωροκηπευτικών 

  • Συντήρηση των οπωροκηπευτικών με ελεγχόμενη ή τροποποιημένη ατμόσφαιρα 

  • Μεταφορές φρούτων και λαχανικών

  • Φυσιολογικές ανωμαλίες

  • Χειρισμοί για αντιμετώπιση μετασυλλεκτικών ασθενειών